Základem pro výrobu tradičního Jihočeského Lipna jsou kvalitní přírodní sýry z Madety. Jejich poměr a jednotlivé druhy, které jsou při výrobě použity, jsou tajemstvím tradiční a léty prověřené receptury. Díky vysokému obsahu tuku a kvalitním surovinám se snadno roztírá a májí jemnou sýrovou chuť. Nemusí sloužit jen k obložení pečiva, ale také jako všestranná přísada studené i teplé kuchyně, do polévek a nákypů. Je ideální na sýrové omáčky. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:sýry, smetana (25 %), voda, máslo, sušené podmáslí, tav. soli (E 339,
E 450, E 452), rostlinná vláknina
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku| Energetická hodnota: | 1311 kJ / 317 kcal |
|---|
| Tuky: | 30 g |
|---|
| - z toho nasycené mastné kyseliny: | 20 g |
|---|
| Sacharidy: | 1.8 g |
|---|
| - z toho cukry: | 1.6 g |
|---|
| Bílkoviny: | 10 g |
|---|
| Sůl: | 2 g |
|---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj